Erfrecht in Europa

De notaris is dé juridische raadgever in familiezaken. Hij verschaft informatie over de wetten en regels die een directe invloed hebben op ons dagelijks leven. Zo zal de notaris in de nasleep van een overlijden een antwoord formuleren op alle juridische en fiscale vragen die de familie zich stelt in deze moeilijke periode. Bij een internationale nalatenschap zijn in elke lidstaat van de Europese Unie immers verschillende wettelijke bepalingen van toepassing. Meer dan ooit is het advies van een notaris dus noodzakelijk om alles goed te laten verlopen.

 

Het Europees Notarieel Netwerk

De notarissen van de Europese Unie hebben ook het Europees Notarieel Netwerk (ENN) opgericht. Bij een nalatenschap met grensoverschrijdende aspecten kan een notaris makkelijk inlichtingen inwinnen bij de confraters uit andere Europese landen. Zo kan de nalatenschap correct en vlot afgewikkeld worden. Het advies van de notaris is dus meer dan ooit advies op maat.

Voor meer info, klik op de video

 

Successions-europe.eu

De notarissen van de Europese Unie hebben met al hun ervaring informatiefiches opgesteld ten dienste van de burger. Deze fiches geven een antwoord op vragen die men zich stelt over het erfrecht in de lidstaten van de Europese Unie.
De informatiefiches zijn beschikbaar in 23 talen via www.successions-europe.eu.