Ondernemen

Heb jij ook de ondernemingskriebels te pakken? Dan wil je misschien wel een eigen zaak starten! Een spannend moment. Ondernemen kan je op verschillende manieren doen. Met een éénmanszaak, maar ook met een vennootschap. De notaris zal je adviseren bij het maken van deze belangrijke keuze. Wil je een vennootschap oprichten? Dan moet je nog kiezen voor welke vennootschapsvorm je gaat. En heb je ook gedacht aan de bescherming van je gezin? Allemaal punten waar de notaris je bij kan helpen. 

In een notendop...

Je kan je activiteiten als ondernemer op twee manieren organiseren: via een eenmanszaak of via een vennootschap. Het juiste juridisch kader vinden is cruciaal! Lees er hier alles over.

Ondernemingen in moeilijkheden... het is helaas een actueel thema. Gelukkig hoeven financiële problemen niet altijd te eindigen met een faillissement. Met een "gerechtelijke reorganisatie" kan de ondernemer wat financiële ademruimte krijgen. Lees er hier alles over.

De BV (besloten vennootschap) is sinds 1 mei 2019 de opvolger van de ‘BVBA’. Het is de basis vennootschapsvorm voor alle kleine en middelgrote ondernemingen in België. De grote aantrekkingskracht van de BV is zijn flexibiliteit. Lees er hier alles over.

 

Notaris TV

 
 

Brochures

alle brochures >

Maakt jouw onderneming een groeispurt?

(JPEG / 1,1 MB / 1 pagina's) - versie 10/2021

Klik om te downloaden.