Hoe (ver)koop ik een woning?

Wanneer je meer zicht hebt op je buget, kan de zoektocht naar een woning beginnen. Er zijn verschillende manieren om een woning te kopen: Je kan zelf zoeken op de vastgoedmarkt (via advertenties, sites, immokantoren…) en contact opnemen met de verkoper of je kan een woning kopen via een openbare verkoop. Zowel “onderhands” als “openbaar” kopen heeft voordelen.

 

 

Via Biddit kan je bovendien ook online een bod uitbrengen op gronden en woningen. Biddit is de plaats waar je notariële verkopen kan raadplegen waar je online op kan bieden. Een woning kopen via www.biddit.be is eenvoudig. Je weet meteen in welke prijscategorie een woning valt. Kies je voor een openbare verkoop via Biddit, dan staat er altijd een startprijs.

Een bod uitbrengen kan via je laptop, met behulp van je eID-kaart, of via je mobiel toestel, met de app Itsme.

Wil je een woning openbaar kopen? Bieden kan manueel, of automatisch tot een maximumbedrag dat je vooraf bepaald hebt en alleen jij kent. De online openbare verkoop is bijzonder transparant: elk bod dat wordt uitgebracht is zichtbaar voor iedereen die Biddit.be bezoekt. De periode dat er effectief kan geboden worden is ook duidelijk aangeven en bedraagt 8 dagen. Eens die periode voorbij, weet je meteen of je de hoogste bieder bent. In dat geval zal de notaris je contacteren om de verkoop te finaliseren.