Hoe je notariskantoor kiezen?

Samenwonen, een woning kopen, een eigen zaak starten of een erfenis voorbereiden? Belangrijke stappen in je leven waar je vooraf best  goed over nadenkt. Voor begeleiding en onafhankelijk advies kan je bij een notariskantoor terecht. Zo kan je je projecten in alle vertrouwen realiseren.

 

Het adresboek van Notaris.be

Maar hoe kies je je notariskantoor? Je vindt er sowieso eentje dicht in je buurt, want er zijn zo’n 1.140 kantoren, mooi verspreid over het ganse land. De contactgegevens, incl. wegbeschrijving, zijn beschikbaar in ons adresboek.

Veel mensen maken een keuze op aanraden van familie, vrienden of collega’s. Sommigen hebben als het ware een huisnotaris, anderen verkiezen om met verschillende kantoren te werken.

Je vindt ons Adresboek bovenaan rechts op elke pagina.
 

 

 

De rekenmodules van Notaris.be

Wil je weten wat de voorgenomen transactie je zal kosten?  Raadpleeg dan onze handige rekenmodules. Toch nog twijfels? Vraag dan vooraf een kostenraming aan je notariskantoor. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Sta je  op het punt om een woning te kopen en heeft de verkoper zijn notaris al gekozen? Wens je toch liever je eigen notaris erbij om je te begeleiden? Dat kan én bovendien zonder meerkost, want de notarissen zullen het ereloon onder elkaar verdelen.

 

 

 

De Ombudsdienst

Als je in de loop van een dossier met vragen of twijfels zit, neem dan zeker contact op met je notariskantoor. Ben je om een of andere reden niet tevreden over de dienstverlening, dan mag je dit uiteraard ook aankaarten. Geraken jullie er onderling toch niet uit? Dan kan je contact opnemen met de Ombudsdienst voor het Notariaat: www.ombudsnotaris.be.