349 berichten, chronologisch geordend per 10
van nieuw > oud | oud > nieuw

Vorige 1 2 3 4 ... Volgende

'Notarisbarometer' peilt naar de vastgoedmarkt, het ondernemersklimaat en familiezaken

pm 13 oktober 2009 - De 'notarisbarometer' van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat peilt naar de activiteiten van de bevolking inzake vastgoed, vennootschappen en familiezaken. Uit de cijfers blijkt dat de vastgoedmarkt relatief positief evolueert, o.a. dankzij een uitstekende maand september. Qua aantal oprichtingen van nieuwe vennootschappen blijft 2009 ruim onder het niveau van 2008. Op familiaal vlak worden er minder testamenten en huwelijkscontracten opgesteld.

Verlaagde schenkingsrechten voor bouwgronden verlengd tot eind 2011

2 november 2009 - De Vlaamse regering heeft op 23 oktober 2009 beslist om het systeem van verlaagde schenkingsrechten voor bouwgronden te verlengen tot 31 december 2011....

Notarissen formuleren suggesties aan de wetgever om burger meer rechtszekerheid te bieden

pm 19 november 2009 - Naar aanleiding van een recent congres schuiven de notarissen een aantal denkpistes naar voren om tot meer rechtszekerheid te komen. Zo stellen zij een...

De Vlaamse Woonlening van de VMSW

26 februari 2010 - BRUSSEL - Een lening krijgen voor een huis of appartement is vandaag de dag niet zo eenvoudig. Zeker niet voor mensen met een beperkt inkomen. Daarom zet de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) ook dit jaar de Vlaamse Woonlening in de kijker met een multimediale informatiecampagne. Met rentevoeten vanaf 1,67% (februari 2010) is de Vlaamse Woonlening meestal een stuk goedkoper dan de markt. Voor mensen met een beperkt inkomen wordt een eigen woning zo een bereikbare droom.

Ondernemers kunnen makkelijker aan de slag via de BVBA Starter

1 juni 2010 - Sinds 1 juni 2010 is het voor ondernemers makkelijker om met een beperkt kapitaal een BVBA op te richten. Via de zogenaamde BVBA Starter kan u met een startkapitaal van 1 euro al aan de slag. Het gaat niet om een nieuw soort vennootschap, maar om een variant op de klassieke BVBA.

Mijn partner is overleden. Wat moet ik allemaal regelen?

pm 29 juni 2010 - De Koning Boudewijnstichting (KBS) en de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN) hebben samen een "luisternetwerk" voor notarissen opgericht waarmee de gaten en valkuilen in ons sociaal systeem kunnen aangepakt worden. Het eerste resultaat: een gids die iedereen die een echtgeno(ot)e/levenspartner/huisgenoot heeft verloren, op een concrete manier bijstaat in de uren en dagen na het overlijden. De gids legt uit wat zo snel mogelijk in orde moet gebracht worden en ook wat men in de maanden daarna moet regelen. Kortom, 24 pagina's neutrale en objectieve informatie in een handig formaat.

Wetgever stelt objectieve criteria op voor onderhoudsbijdrage voor de kinderen (alimentatie)

3 augustus 2010 - Bij een echtscheiding leidt de bepaling van de onderhoudsbijdrage voor de kinderen vaak tot onvrede en ellenlange discussies. De wetgever heeft nu een nieuwe regeling op punt gesteld - artikel 1321 - die de berekening van het onderhoudsgeld zo veel mogelijk moet objectiveren door duidelijke criteria. Daarbij wordt uiteraard zo veel mogelijk rekening gehouden met de behoeften van het kind, die voor elk kind anders zijn en met de inkomsten en mogelijkheden van beide ouders.

Op 1 september 2010 verandert de wetgeving voor mede-eigenaars van appartementen.

1 september 2010 - De nieuwe wet op de mede-eigendom heeft als doel de werking van de mede-eigendom te moderniseren en transparanter te maken. Daartoe wordt de huidige wetgeving aangepast en worden een aantal nieuwe accenten gelegd.

Plotseling gescheiden. Wat nu?

pm 28 oktober 2010 - De Koning Boudewijnstichting (KBS) en de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat hebben een nieuwe brochure uitgebracht in het kader van hun "luisternetwerk van notarissen". Na "Wat te doen als uw partner overlijdt?" wil de gids "Wat te doen bij een scheiding" een helpende hand bieden in de eerste momenten die volgen op een (echt)scheiding. De brochure staat vol raad, advies en stappenplannen om je leven opnieuw te organiseren en om al je rechten - en die van je kinderen - te vrijwaren. Kortom, 42 pagina's neutrale en objectieve informatie in een handig formaat.

Vanaf 1 december 2010 is geen bouwvergunning meer nodig voor kleinere werken.

15 november 2010 - Wie kleine werken wil uitvoeren aan zijn woning zal dat vanaf 1 december op een soepele en eenvoudige manier kunnen doen. Vanaf die datum is het immers...

Vorige 1 2 3 4 ... Volgende