pm

Officiële persmededeling

NOTANEWS: DE IPAD APP VAN DE NOTARISSEN VOOR DE BURGER

6 november 2012

Notariële nieuwtjes, video's en brochures zijn vanaf nu beschikbaar via een nieuwe app: "Notanews". De app werd klaargestoomd door de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN). Op die manier creëren de notarissen een extra kanaal om het grote publiek van toegankelijke, objectieve en betrouwbare juridische informatie te voorzien. De app "Notanews" is gratis te downloaden via de App Store.

Druk bezochte website
De notarissen maken er al langer een punt van om het grote publiek zo goed mogelijk te informeren. Niet alleen op papier, maar ook op het internet. De website www.notaris.be en het mobiele broertje m.notaris.be zijn de speerpunten van die communicatie. Men vindt er o.a. uitgebreide informatie over huwen en samenwonen, scheiden, erven en schenken, het kopen of verkopen van een woning of het opstarten van een bedrijf. Niet verwonderlijk dus dat we elk jaar meer dan 5,5 miljoen bezoekers op onze sites mogen verwelkomen.
Uiteraard zijn de notarissen ook actief op de sociale media, met een Twitter-account (@notariskfbn) en eigen Facebook-pagina (http://www.facebook.com/pages/De-notaris/111296792232990).

Communicatie is een prioriteit
‘Het notariaat hecht veel belang aan communicatie’, zegt Lorette Rousseau, voorzitter van de KFBN. ‘Het is onze maatschappelijke plicht om de burgers zo goed mogelijk te informeren. Daarom hebben wij besloten om onze communicatiekanalen aan te vullen door een nieuwe iPad-applicatie te ontwikkelen. Zij vormt een ideale aanvulling op onze andere manieren van communiceren. Wij hebben de app “Notanews” gedoopt.’

Nieuwe app: Notanews
Notanews bestaat uit drie grote delen. Het eerste biedt de burger directe toegang tot alle notariële actualiteit over vastgoed, familierecht en vennootschappen. Het tweede deel is NotarisTV met daarin verschillende video’s: getuigenissen van cliënten, maar ook interviews met notarissen en woordvoerders van het beroep.
Het derde luik omvat de publicaties van het notariaat. De burger vindt hier de Notarisbarometer terug, maar ook het jaarverslag en Europese notariële informatie. Hier worden ook alle brochures gegroepeerd die het notariaat maakte samen met de Koning Boudewijnstichting: o.a. ‘Wat te doen wanneer uw partner overlijdt?’, ‘Wat te doen bij een scheiding?’ en een gloednieuwe gids over het voorlopig bewind.
Notarissen en notarismedewerkers hebben via een paswoord toegang tot extra info op de app, waaronder juridische teksten en enkele interne publicaties.

Diensten op maat van de cliënt
Jaarlijks gaan er zo’n 2,5 miljoen mensen langs bij hun notaris voor advies i.v.m. belangrijke levensmomenten en het verlijden van akten.
‘De notarissen zorgen voor een dienstverlening die steeds op maat van de cliënt is. In een wereld met steeds meer complexe structuren en dito vragen van het cliënteel, is dit onmisbaar’, legt Minister van Justitie Annemie Turtelboom uit.

Notanews is op de iPad eenvoudig te downloaden via de App Store (zoeken op ‘Notanews’). De applicatie is volledig gratis.

Bron: Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

Auteur: B.Azare