Energetisch (ver)bouwen : wordt 2018 het jaar waar je er aan begint ?

2 februari 2018

We weten het allemaal: energiezuinig wonen, wordt de toekomst. Niet alleen omwille van het milieu, maar ook omdat het ons stilletjes aan begint door te dringen dat energiezuinig bouwen, renoveren en wonen ons een aardig centje kan besparen op lange termijn. Laten we ten slotte ook niet vergeten dat 2020 een mijlpaaljaar wordt wat isolatie betreft: Vanaf 2020 kan een woning die niet voldoet aan de minimale dakisolatie-eisen ongeschikt verklaard worden. Vroeg of laat moeten we er dus allemaal aan beginnen.

In 2018 worden diverse premies gegeven voor energiebesparende maatregelen. Deze premies worden toegekend en uitbetaald door de netbeheerders. Naast deze premies voor individuele investeringen (vloer, dak, raam, boilers…), kunnen ook totaalrenovatiebonussen worden toegekend. Dit zijn bonussen voor wie grondig investeert en minstens drie energiebesparende investeringen uitvoert. Deze totale renovatiebonus kan je bovenop een individuele premie ontvangen!

De individuele premies en de totaalrenovatiebonus zijn maar een paar voorbeelden van de financiële tegemoetkomingen waarvan je kan genieten als je in 2018 inzet op de energiezuinigheid van je woning.

Een volledig overzicht van de maatregelen en premies kan je terugvinden in deze brochure Energie sparen vanaf 2018? Vraag je premie aan!

Wil je meer informatie over energiezuinig wonen en investeren? Neem dan een kijkje op de www.energiesparen.be.

Bron: Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat