Nieuwe reeks afleveringen van onze podcast Zeg es notaris op Spotify!

12 januari 2024

Ontdek onze boeiende nieuwe reeks afleveringen van de Zeg es notaris podcast op Spotify! De eerste episodes zijn nu beschikbaar op ons Spotify-kanaal (Zeg es notaris | Podcast on Spotify). Deze keer richten de notaris-woordvoerders van Notaris.be en externe gasten zich op de uitdagingen van het zien ouder worden van je ouders.

In aflevering 1 hebben we dr. Prof. Willem Distelmans, oprichter van LEIF (LevensEindeInformatieForum), te gast om de belangrijkste vragen over zorgplanning via een zorgvolmacht en voorafgaande wilsverklaringen te bespreken.

Aflevering 2 behandelt de financiële aspecten van ouder worden, inclusief het belang van een financiële buffer voor de oude dag, vragen over het (overlevings)pensioen en de verkoop van de gezinswoning in het kader van verblijf in een rusthuis of woonzorgcentrum. Pensioenexpert Giselda Curvers van de Federale Pensioendienst deelt haar inzichten.

In aflevering 3 komen vragen aan bod over de impact van schenkingen, terwijl aflevering 4 dieper ingaat op het verlies van een naaste en de formaliteiten die een erfgenaam te wachten staan. Tot slot behandelen we in een vijfde aflevering alles wat je moet weten als je overweegt een testament op te stellen.

Wil je meer weten? Neem snel een kijkje op het Spotify-account van Notaris.be en laat je meeslepen door deze informatieve en relevante gesprekken!

Bekijk hieronder alvast een preview van de eerste aflevering. 

Bron: Fednot