Geldt de rechtenvermindering verbonden aan de grens van 220.000 euro (kernsteden) ook voor de deelgemeenten van deze kernstad?

1 april 2019

Inderdaad. De korting verbonden aan de grens van 220.000 euro geldt ook voor kopers die een woning aankopen in deelgemeenten van kernsteden en de gemeenten van de Vlaamse Rand rond Brussel.

Ter herinnering: Naast het verlaagde tarief van 7% kunnen sommige kopers ook nog genieten van een ‘korting’ van 5.600 euro op hun verschuldigde registratiebelasting indien ze hun oog hebben laten vallen op een woning met een belastbare grondslag (verkoopwaarde) die niet hoger is dan 200.000 euro.

In kernsteden (Aalst, Antwerpen, Boom, Brugge, Dendermonde, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Turnhout en Vilvoorde) en de gemeenten van de Vlaamse rand rond Brussel (Affligem, Asse, Beersel, Bertem, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Hoeilaart, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Kortenberg, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst) wordt de grens zelfs verhoogd naar 220.000 euro.

Bron: Fednot