Stoom je bedrijf klaar voor de toekomst door tijdig je statuten aan te passen

6 juni 2023

Voor veel ondernemers is een bedrijf een beetje zoals een extra kind. Het begon klein en het groeide. Soms met bloed, zweet en tranen. Doorheen de jaren zijn er misschien tal van zaken veranderd aan je bedrijf: wie er aandelen heeft, hoe het bestuur in elkaar zit, wie er stemrechten heeft.... Al deze zaken staan beschreven in je statuten. Maar zijn je vroeger opgestelde statuten wel nog in regel? Tegen 1 januari 2024 moeten ondernemingen die opgericht werden voor 1 mei 2019 hun statuten in overeenstemming brengen met de nieuwe vennootschapsregels.

Een verplichting klinkt nooit als muziek in de oren, maar wist je dat het nieuwe vennootschapsrecht tal van nieuwe mogelijkheden brengt voor vennoten? Om gebruik te maken van deze opportuniteiten moet je hoe dan ook je statuten wijzigen. De ideale gelegenheid om samen met de notaris verfijningen aan te brengen én... je bedrijf klaar te stomen voor een mooie toekomst. Een toekomst waarbij je statuten helemaal in lijn zijn met je wensen... én de wet. 

Wacht niet te lang om een afspraak te maken met een notariskantoor. Wil je een overzicht van de nieuwigheden voor vennootschappen? Bekijk deze handige infofiche over het vennootschaps- en verenigingsrecht. 

Bron: Fednot