Federatie van het Notariaat wint IT-Award

24 oktober 2019

De Federatie van het Notariaat (Fednot) ontving deze week de prestigieuze corporate IT-Award op de CIO-summit in Genval. Daarmee kreeg Fednot een pluim op de hoed voor zijn online verkoopplatform Biddit en andere digitale projecten die er alle op gericht zijn beter in te spelen op de behoeften van de burger.

De coroporate IT-Awards worden één keer per jaar uitgereikt aan Belgische ondernemingen, organisaties of overheden die uitblinken in digitale ontwikkelingen.

De winnaars worden geselecteerd door IT-experten van grote binnen- en buitenlandse bedrijven.    

In de categorie ‘best customer experience’ kaapte de Federatie van het Notariaat (Fednot) de hoofdprijs weg. De jury loofde Fednot met name voor Biddit, het online verkoopplatform van de Belgische notarissen dat sinds 1 september 2018  volop werd uitgerold.  

Dankzij Biddit moeten kandidaat-kopers zich niet meer naar een veilingzaal verplaatsen om een bod uit te brengen bij een openbare verkoop.

Kandidaat-kopers kunnen bieden via een personal computer, een tablet of een smartphone. Het maakt niet uit waar ze zich bevinden. Dat maakt het bieden op een woning of een ander pand stukken eenvoudiger.

Op 1 oktober waren er al 3.371 onroerende goederen via Biddit toegewezen,  en werden er al 13.926 bieders geregistreerd die samen ruim 74.000 biedingen uitbrachten.

Deze award is een fijne bekroning voor onze inspanningen ’, zegt Paul Daneels, die bij Fednot verantwoordelijk is voor innovatieve projecten. ‘Dit bewijst dat het notariaat qua digitale ontwikkelingen niet achterop hinkt, wel integendeel! We ontwikkelen digitale platformen die inspelen op de behoeften van de digitale burger. Biddit is immers pas na een uitvoerige bevraging van de burgers, dus van potentiële verkopers en kopers, tot stand gekomen.

Fednot ziet de digitale ontwikkelingen niet als een bedreiging , maar als een mogelijkheid om de rol van de notaris als vertrouwenspersoon en adviseur nog te versterken’, zegt Jan Sap, directeur-generaal van Fednot.

De jury loofde Fednot ook voor meer recente digitale ontwikkelingen zoals eStox, het digitale effectenregister dat Fednot samen met het Instituut van Accountants en Belastingconsulenten ontwikkelde en voor BNN,  een beveiligd en performant elektronisch netwerk waarlangs de notariskantoren onderling informaties en documenten kunnen uitwisselen.

Ook andere digitale tools ontwikkeld door Fednot zoals de chatbot over huwelijksvermogensrecht, de chatbot voor ondernemingen en de online afsprakenkalender, droegen bij tot de prijsuitreiking.

Bron: Fednot