Nieuwsbrief Notaris n° 204.

Notaris.be
 Nieuwe reeks afleveringen van onze podcast Zeg es notaris op Spotify

Nieuwe reeks afleveringen van onze podcast Zeg es notaris op Spotify

Ontdek onze boeiende nieuwe reeks afleveringen van de Zeg es notaris podcast op Spotify! De eerste episodes zijn nu beschikbaar op ons Spotify-kanaal (Zeg es notaris | Podcast on Spotify). Deze keer richten de notaris-woordvoerders van Notaris.be en externe gasten zich op de uitdagingen van het zien ouder worden van je ouders.

In aflevering 1 hebben we dr. Prof. Willem Distelmans, oprichter van LEIF (LevensEindeInformatieForum), te gast om de belangrijkste vragen over zorgplanning via een zorgvolmacht en voorafgaande wilsverklaringen te bespreken.

Aflevering 2 behandelt de financiële aspecten van ouder worden, inclusief het belang van een financiële buffer voor de oude dag, vragen over het (overlevings)pensioen en de verkoop van de gezinswoning in het kader van verblijf in een rusthuis of woonzorgcentrum. Pensioenexpert Giselda Curvers van de Federale Pensioendienst deelt haar inzichten.

In aflevering 3 komen vragen aan bod over de impact van schenkingen, terwijl aflevering 4 dieper ingaat op het verlies van een naaste en de formaliteiten die een erfgenaam te wachten staan. Tot slot behandelen we in een vijfde aflevering alles wat je moet weten als je overweegt een testament op te stellen.

Wil je meer weten? Neem snel een kijkje op het Spotify-account van Notaris.be en laat je meeslepen door deze informatieve en relevante gesprekken!

LAATSTE NIEUWSBERICHTEN

Minder nalaten aan een kind: de mogelijkheden, de voor- en nadelen én de tips van de notaris

11-01-2024

Soms loopt het serieus spaak tussen ouders en kinderen. De littekens van deze conflicten kunnen jaren blijven etteren. In sommige gevallen escaleert de situatie zelfs in die mate dat ouders besluiten hun kinderen uit te sluiten van hun erfenis. Notaris.be onderzoekt de belangrijkste pistes die ouders hierbij kunnen overwegen: de schenking of het testament.

Lees meer

Waarom toch nog de notaris gaan voor een roerende schenking?

08-01-2024

Kan je zomaar geld schenken via een bankgift? Zijn er bepaalde risico's? Notaris Goedele Vandekerkhove legt uit hoe de vork aan de steel

Lees meer

Wat maakt een verkoopdossier zo boeiend?

25-12-2023

Een huis kopen of verkopen is voor kopers en verkopers een spannend moment. Maar hoe ervaart een notaris een verkoopdossier? Wat zijn de uitdagingen?

Lees meer
 REKENMODULES             
 JOBS             
 IMMO             
 NOTARIS TV             

Copyright © 2024 Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

Twitter Facebook LinkedIn Youtube