Nieuwsbrief Notaris n° 131.

Notaris.be
6 redenen om een erfovereenkomst te overwegen

6 redenen om een erfovereenkomst te overwegen

Erfenissen. Ze kunnen een familie dichter bij elkaar brengen, maar een erfenis kan ook een bron van conflict zijn tussen erfgenamen. Misverstanden en discussies over het verleden duiken plots op. Verwijten worden naar elkaars hoofd geslingerd. Notarissen maken het vaak genoeg mee. Sinds september vorig jaar hebben ouders en kinderen de mogelijkheid om een erfovereenkomst te sluiten. Juist met de bedoeling toekomstige ruzies te vermijden. Wij geven je 6 redenen om zo’n overeenkomst te overwegen.

Lees meer

‘Ik plan mijn successie’: gratis infosessie op dinsdag 22 oktober 2019

Nu al nadenken over wat er zal gebeuren als u er niet meer bent? Niet meteen de meest aangename bezigheid, maar het hoeft ook geen taboe te zijn. Zeker omdat er bij een successie vaak conflicten tussen familieleden voorkomen. Plan daarom tijdig uw successie. De notaris kan u helpen om alles sereen en correct te laten verlopen.

Tijdens de infosessie krijgt u info over de mogelijkheden qua successieplanning (huwelijkscontract, testament, schenking, ...). We zoomen uiteraard ook in op het hervormde erfrecht: wat zijn de nieuwigheden en wat is de impact ervan op uw successie?

Reservering verplicht via www.notaris.be/successie
Schrijf snel in, want het aantal plaatsen is beperkt!

Lees meer

LAATSTE NIEUWSBERICHTEN

Voortaan kan je in Brussel je onroerende voorheffing online betalen

09-09-2019

Ieder jaar begin september worden er zowat overal in België duizenden aanslagbiljetten voor de onroerende voorheffing verstuurd. In Brussel kan je...

Lees meer

Deadline UBO-verplichtingen voor ondernemers nadert! eStox biedt een vlotte oplossing

04-09-2019

Bedrijven die nog niet aan de UBO-verplichtingen hebben voldaan (deadline 30 september!), kunnen vanaf nu ook gebruik maken van eStox. Dankzij dit digitale...

Lees meer
 REKENMODULES             
 JOBS             
 IMMO             
 NOTARIS TV             

Copyright © 2019 Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

Twitter Facebook LinkedIn Youtube