Nieuwsbrief Notaris n° 208.

Notaris.be
Nieuwe podcastafleveringen: “En wat met de kinderen?” beschikbaar op Spotify!

Nieuwe podcastafleveringen: “En wat met de kinderen?” beschikbaar op Spotify!

Tijd om je koptelefoon weer op te zetten en je klaar te maken voor een spiksplinternieuwe reeks afleveringen van onze podcast “Zeg es notaris”. Deze reeks focust zich in het bijzonder op allerlei juridische vragen die kunnen rijzen over kinderen.  

In aflevering 1 licht Jan Brocatus, woordvoerder van Pleegzorg Vlaanderen, de werking van pleegzorg toe. Notaris Anne-Sophie Willems bespreekt de mogelijkheden die zorgouders hebben om iets na te laten aan hun pleegkind.

In aflevering 2 gaan we in gesprek met Ellen, de mama van Pia. Pia lijdt aan een zeldzame aandoening, waardoor zij als kleuter in een rolstoel zit. Ellen spreekt over de uitdagingen, vragen en onzekerheden waar ouders van een kind met een beperking voor staan. Notaris Anne-Sophie Willems geeft een overzicht van wat je allemaal kan regelen als je kind een fysieke of mentale beperking heeft.

Niet iedereen heeft kinderen. Niet iedereen wil kinderen. In aflevering 3 geven we aandacht aan alle kinderloze of kindervrije mensen. Actrice en schrijfster Leen Dendievel praat over haar ervaringen als bewust kindervrije persoon. Notaris Anne-Sophie Willems legt uit waarom bewust nadenken over de erfenis cruciaal is voor wie geen kinderen heeft of wilt.

Een erfenis brengt veel emoties teweeg. In aflevering 4 bespreken notaris Joni Soutaer en Relatie-expert Anja Pairoux wat een erfenis krijgen precies doet met iemand. Ze bespreken ook de mogelijkheden met betrekking tot de erfenis voor ouders die een slechte band hebben met een kind.

In aflevering 5 bespreken notaris Joni Soutaer, sociologe Kimberly Jacobs (UAntwerpen) en CAW-bemiddelaar Ilke Christiaens de impact van een relatiebreuk op kinderen. Ze bespreken ook de meest voorkomende valkuilen bij regelingen met betrekking tot kinderen.

Benieuwd? Neem een kijkje op Zeg es Notaris en volg ons om meldingen te krijgen van nieuwe afleveringen.

LAATSTE NIEUWSBERICHTEN

De woning overnemen na een relatiebreuk: hoe werkt dat?

29-03-2024

Uit elkaar gaan is een pijnlijke ervaring, doordrenkt met emoties en onzekerheid. Vragen zoals wie de woning mag overnemen, wie het krediet...

Lees meer

Barbara Ceuleers pleit voor een versoepeling van de euthanasiewetgeving rond dementie

20-03-2024

Ze waren onafscheidelijk, Barbara Ceuleers (39) en haar vader Jan (85). Het is intussen meer dan twee jaar geleden dat ze afscheid...

Lees meer

Nieuwe Engelstalige infofiche over de samenlevingsvormen

19-03-2024

Do you live in Belgium and are you in love? Then you might be wondering if marriage might be for you? In...

Lees meer

What’s in a name: 3x co-ouderschap uitgelegd

18-03-2024

Van je partner kan je scheiden, maar een vader of een moeder ben je voor een leven. Ook bij een relatie-breuk behoudt...

Lees meer
 REKENMODULES             
 JOBS             
 IMMO             
 NOTARIS TV             

Copyright © 2024 Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

Twitter Facebook LinkedIn Youtube